Perníkové domečky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Dávka stačí na tři malé domečky a mísu perníčků. Těsto vykrajujeme nožem podle šablony (tu si musíme udělat) - okénka také. Můžeme i protlačit tvrdým kartonem, ale šablona je lepší :-). Po vyndání z trouby potřeme rozmíchaným žloutkem s trochou vlažné vody, nebo mléka. Polevu jsem udělala ze 4 bílků, 400g moučkového cukru, 2 lžic solamylu a citronové šťávy z 1/2 citronu. Šleháme tak dlouho až se hmota hezky táhne a je hladká, nejsou v ní žádné hrudky. K sobě slepuju čokoládovou polevou. Celý 100% tuk Iva a 4 čokolády na vaření, mícháme ve vodní lázní a pak necháme vystydnout. Hmota má být tuhá, ale aby šla nanášet nožem. Těsto dobře uhněteme rukama na vále, dáme do sáčku a v ledničce necháme asi na půl dne. Před válením necháme těsto vyndané z ledničky cca 2 hodiny odpočinout. Pečeme na 180°C cca 6-8 minut. Po vyndání z trouby potřeme rozmíchaným žloutkem s trochou vlažné vody nebo mléka. Po upečení je dobré dávat pláty na rovný povrch, nejlépe přímo na pracovní desku (případně na prkénko) dokud nevychladnou.Vyšleháme si zdobící hmotu, šleháme tak dlouho až se hmota hezky táhne a je hladká. Připravíme si zdobičku nebo zdobící sáček, při zdobení se fantazii meze nekladou, a necháme zaschnout.

Komentáře a dotazy…