Pečivo z bezlepkové mouky JIZERKA

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Mouku vsypeme do mísy, přidáme vajíčko, rozdrobené droždí, vodu (kdo může mléko, tak je to samozřejmě lepší), olej, cukr a sůl. Vše vlažné a stejné teploty. Uhněteme těsto (je možno i domácí pekárně), které necháme chvíli kynout a pak tvarujeme na plech, vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným žloutkem (či celým vajíčkem) a posypeme hrubou solí, kmínem, mákem, sezamovými semínky, slunečnicovými semínky - co kdo má rád (nemusí se také dávat nic). Necháme kynout ještě chvíli na plechu (většinou ponechám v troubě na 50 st.) a pak pečeme cca 20 minut při asi 180 stupních dozlatova.

Komentáře a dotazy…