Pečený vepřový bok

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(14 hlasů)
Ohodnotit recept
121× přidáno do oblíbených

Maso bez kosti nakrájíme na plátky asi 1 - 1,5 cm hrubé. Osolíme, dáme do pekáče, okmínujeme a posypeme drobně nakrájenou cibulí, česnekem a podle chuti chilli vločkami. Přidáme sádlo, podlijeme trochou vody a přikryjeme poklicí. Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme doměkka a dočervena. Během pečení podléváme vodou, pokud se vypařila a maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem, dušeným zelím nebo s chlebem.

Komentáře a dotazy…