Tradiční
Recepty
RECEPTY
SEZÓNA
ŽEBŘÍČKY
MŮJ PROFIL
VLOŽIT RECEPT
Přihlášení
Registrace
Pečený králík s parmskou šunkou
Autor receptu:
objev
(500 receptů)
objev
Množství:
neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava:
neuvedeno
PT0M
Vaření:
45 min.
PT45M
Speciální kritéria:
neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených
Ingredience
Postup
Ingredience
olivový olej
sůl
pepř
petrželka
rozmarýn
1 celý králík
100 g parmské šunky (prosciutta)
300 g brambor
200 g rajčat
1 pórek
300 ml vývaru
200 ml bílého vína
7 stroužků česneku
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem a posypeme sekaným rozmarýnem.
Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na čtvrtky, celá cherry rajčátka, česnek nakrájený na plátky a pórek nakrájený na kolečka.
Osolíme, opepříme.
Parmskou šunku nakrájíme na proužky a přidáme ji do pekáče.
Podlijeme vývarem a vínem, zakápneme olivový olejem a přiklopíme.
Pečeme na 180 °C asi hodinu a půl. V polovině pečení odklopíme.
Před podáváním posypeme petrželkou.
Zkuste také
Recept Rýžový nákyp
30
1
4
Vepřové plátky na hořčici
60
6
4
Fantastické řízečky
20
18
21
Řízky naopak
45
2
2
Kachna se žampionovou nádivkou
100
4
1
Komentáře a dotazy…
Komentáře
Dotazy
Načíst komentáře
×
Vyžadováno přihlášení
Pro tuto akci je nutné
přihlásit se
.