Pečený bažant s jablky

Autor receptu: A (416 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Řádně očištěného a opraného bažanta osolíme , opepříme a obalíme do tenkých plátků slaniny.Převážeme motouzem a dáme do trouby péct.Asi po 25-30 minutách pečení podlijeme směsí moštu a koňaku.Dále dopékáme do změknutí.Pak bažanta vyjmeme , do výpeku přidáme máslo , pokrájená a pečená oloupaná jablka.Bažanta rozdělíme na 8 dílů.Na talíř dáme vždy část zadního a předního masa.Přelijeme vlastní šťávou a doplníme upravenými jablky.

Komentáře a dotazy…