Pečené jednohubky ze žampionů

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Ingredience

Houby očistit, nožičky opatrně vylomit a kloboučky ještě trochu vydlabat. Žampiony rozložit na plech s pečícím papírem a zapékat asi 10 minut na 200°C. Mrkev oškrábat, propláchnout a nastrouhat najemno. Rajče nakránet na malé kostičky, oloupanou cibuli nasekat nadrobno. Vše promíchat a dochutit solí, pepřem a koriandrem, dát chladit. Sušená rajčata a olivy nasekat nadrobno a promíchat je. Okurku nastrouhat najemno, osolit, opepřit a dochutit vinným octem. Zapečené a vychladlé hlavičky žampionů lehce osolit a naplnit připravenými saláty. Ozdobit cibulovými klíčky nebo nakrájenými mladými lístky z červené řepy (ale není nutné - ozdobit jde dle vlastní fantazie).

Komentáře a dotazy…