Pečené brambory s bylinkami a anglickou slaninou

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Brambory se slupkou řádně odrhneme kartáčkem, opláchneme a osušíme. Nakrájíme na čtvrtky na rozložíme na plech, který vyložíme pečícím papírem, aby se bylinky nepřipalovaly, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Nakonec je posypeme rozemnutým rozmarýnem, tymiánem, nasekaným česnekem a všechno zvolna pečeme při střední teplotě asi 20 minut. Na kostičky si nakrájíme anglickou slaninu, posypeme ji trochou mleté papriky (kdo má rád i pálevé), promícháme a přidáme k částečně upečeným bramborám. Všechno ještě dopečeme za občasného promíchání. Hotové posypeme nasekanou zelenou petrželkou. Výborné jsou podávané s hrníčkem zakysané smetany nebo podmáslím.

Komentáře a dotazy…