Pečená svíčková Batumi

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Svíčkovou odblaníme,očistíme,okořeníme,osolíme a na sádle rychle po všech stranách opečeme,pak jí vyndáme a necháme vychladnout.Mleté vepřové maso osolíme,okořeníme,přidáme smetanu dobře promícháme.Směs natřeme na svíčkovou,kterou obalíme spařenými zelnými listy,pakplátky slaniny a převážeme nití.Maso vložíme do pekáče a pečeme jePři pečení maso podléváme tukem z pekáče,až je maso měkké,vyndáme je a sundáme nitě.Ze šťávyslijeme tuk,přidáme vývar a máslo a krátce povaříme,šťávu přecedíme.Potom do šťávy vložíme svíčkovou pokrájenou na plátky a lehce prohřejeme.Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře a dotazy…