Pečená hovězí kližka

Autor receptu: Teddygirl (42 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pokrájíme na malé kousky hovězí kližku (odstraníme nehezké části), zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Do vymazaného pekáčku (máslem) vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, sušený česnek, oregano, maso s výpekem a 250 ml červeného vína. Svrchu opět okořeníme. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180°C. Pečeme 1 hodinu, poté pekáček vyjmeme, maso promícháme a dopékáme dalších 20 minut. Následně odstraníme alobal, dokořeníme opět solí, pepřem, česnekem, oreganem dle chuti a necháme 15 minut dopéct. Podáváme např. s knedlíkem. Jsou dobré kupříkladu Hrnečkové knedlíky dle Georgíny :)

Komentáře a dotazy…