Papriky, plněné mixem z masa, žampionů a rýže

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Papriky opláchneme, jádřince vykrojíme / ale ponecháme si je ještě chvíli stranou /. Hlívu omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření ji necháme zchladnout. Upečené drůbeží maso nasekáme nahrubo v mixéru 3 v 1. Stejně tak nasekáme nahrubo i pokrájené houby. Masovou směs s houbami a zchladlou rýží, osolíme a přidáme uvedené koření s prolisovaným česnekem. Papriky naplníme a zprudka je orestujeme na oleji. Vyndáme je z nádoby stranou. V nádobě, kterou můžeme pak vložit i do trouby, osmahneme pokrájenou cibuli a restujeme ji pěkně dozlatova. Přidáme pokrájená omytá rajčátka, paprikové jádřince, rajskou šťávu a přidáme i plněné orestované papriky. Vše okořeníme a zalijeme horkou vodou a necháme dusit asi 10 minut. Pak vložíme nádobu s paprikami ještě na dalších 10-15 minut do předem vyhřáté trouby. Není třeba nic zahušťovat, omáčka je dost hustá, jen ji můžeme podle potřeby dosolit, osladit nebo okyselit. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem. Poznámka Kdo chce, může omáčku i propasírovat. Je to trochu obtížnější, ale za tu chuť to stojí.

Komentáře a dotazy…