Orechový a makový závin

Autor receptu: Maxinka (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Z múky, vykysnutého kvásku, cukru, masla, žĺtok a soli vypracujeme cesto.Aby bolo vláčne pridáme podľa potreby smotanu. Hotové cesto necháme 15 min. odpočinúť v chlade, potom ho rozdelíme na 5 dielov. Každý diel natenko rozvaľkáme, natrieme plnkou, ktorá musí byť vlažná, aby sa dobre rozotierala.Skrútime do závinu, vidličkou popicháme a necháme pol hodiny odpočinúť na teplom mieste. Potom natrieme žĺtkom rozmiešaným s troškou mlieka a cukru a upečieme v mierne vyhriatej rúre.Orechová a maková plnka: z 2 dl vody a cukru podľa chuti uvaríme sirup a pridáme do neho mak /orechy/. Do maku pridáme ešte trochu škorice a strúhanej citrónovej kôry

Komentáře a dotazy…