Oběd 75 - Vývar a Králík s křenem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

KUŘECÍ VÝVAR S MASOVÝMI TAŠTIČKAMI 1 a 1/5 l kuřecího vývaru, 1/2kg hladké mouky, 5 vajec, 150g jemně mletého vepřového masa, 100g jemně mleté šunky, 50g strouhaného sýra, 2 lžíce nakrájené pažitky, sůl Z mouky a vajec připravíme hladké těsto, necháme půl hodiny odpočívat a pak vyválíme na tenký plát, nakrájíme na čverce asi 5x5 cm. Na každý položíme lžičku osolené náplně (maso, šunka, sýr), rohy čtverců spojíme a taštičky uvaříme v kuřecím vývaru doměkka (asi 5 minut). Každou porci polévky posypeme pažitkou. DUŠENÝ KRÁLÍK S KŘENEM Půlka králíka, 60g másla, 400g cibule, 6 zrnek pepře, 1 bobkový list, tymián, 1 lžíce octa, vývar z masoxu, sůl, petrželka, křen Omytého králíka nakrájíme na porce a osolíme. V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a petrželku, přidáme maso, koření a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Asi po 1 - 1,5 hodině, když je maso měkké, přendáme na nahřáté talíře, přelijeme procezenou šťávou a posypeme strouhaným křenem. Příloha - nejlépe brambory.

Komentáře a dotazy…