Oběd 74 - Krůtí závitky na víně a Minestrone

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

KRŮTÍ ZÁVITKY 1kg krůtích řízků, 50g másla, 100g anglické slaniny, 75g oliv, 1dl bílého vína, 150g sterilovaných cibulek, 75g oleje, sůl Třetinu masa jemně umeleme, osolíme, přidáme máslo, olivy a směsí naplníme zbývající řízky. Maso zavineme, upevníme, na povrchu osolíme a opečeme na oleji dozlatova, podlité vínem. Plátky slaniny po okrajích nařízneme, opepčeme na pánvi, přidáme sterilované cibulky, prohřejeme a položíme na opečené závitky. Příloha - opékané brambory a hrášek. MINESTRONE S PESTEM 3 lžíce oliv. oleje, 1 cibule, 2 karotky, 1 malá cuketa, 1-2 rajčata, 100g žampionů, 2 lžíce bílých steril. fazolí, 800ml zeleninového vývaru, 150g kolínek, 1 lžíce vegety Pesto: snítka kudrnky, snítka bazalky, 4 lžíce oliv. oleje, stroužek česneku, lžíce piniových oříšků, lžíce strouhaného Parmiggiano Reggiano, bazalka na ozdobu, špetka soli Bazalku, kudrnku, česnek, sůl, pinie a sýr rozmixujeme. Postupně přiléváme olej, rozmixujeme, přendáme do misky a dáme do chladničky. V hrnci rozpálíme olej a krátce (asi 3 minuty) na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájenou karotku. Pak přilijeme zeleninový vývar a necháme krátce povařit. Cuketu, žampiony a rajčata očistíme. Cuketu nakrájíme na kolečka, žampiony na osminky a rajčata na kousky. Všechno dáme s fazolemi do polévky a povaříme. Dochutíme vegetou. Kolínka uvaříme a dáme je do polévky těsně před podáváním. Na talířích do polévky přidáme lžíci pesta a posypeme sýrem, nakonec ozdobíme bazalkou.

Komentáře a dotazy…