Noky s pohankou do polévky, jako příloha i nasladko

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Vnoříme velikou čtvrtku kuřete do hrnce s vodou a dáme na plyn. Pak přidáme libeček, kousek mrkve a petržele, tužší lupeny pórku, odkrojky řapíkatého celeru, masox, špetku soli, trošku čerstvě mletého pepře. Maso uvaříme do měkka, musí lehce odpadávat od kosti. Mezi tím si připravíme těsto na noky. Dvě velká nebo tři malá vejce vyšleháme pořádně metličkou, vsypeme pohanku a stále šleháme. Necháme chvíli bobtnat. Pak vložíme kousek změklého másla, trochu hrubé mouky, špetku vegety nebo Aromatu. Opět pořádně vyšleháme a necháme odpočinout. Z hrnce vyndáme maso a zeleninu. Maso obereme, nakrájíme a později dáme zpět do hrnce. Do vařící polévky vložíme syrovou zeleninu a přidáváme kávovou lžičkou noky. Vaříme ještě deset minut a pak necháme ještě dojít. Přihodíme pořádnou hrst jemně nasekané petrželky nebo pažitky. Pokud chceme sladké jídlo, vaříme noky v málo osolené vodě, a pak si je udělat podle chuti a fantazie( rozvařené borůvky, jahody, moučkový cukr, máslový tvaroh s vanilkovým cukrem, zdobený ovocem, javorovým sirupem s ořechy atd.),vždy polít rozpuštěným máslem. Jako příloha větší noky, vařené v osolené vodě

Komentáře a dotazy…