Náplně do košíčků a trubiček/kremrolí

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

DO KREMROLÍ: PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA - 250g čokolády, 250ml šlehačky Čokoládu nastrouhat, nasypat do smetany, dát na oheň a pomalu zahřívat až do varu. Hned jak se tekutina začne vařit, odstavit ji z ohně a dát zchladit kastrůlek se šlehačkou do ledové vody. Studenou šlehačku ušlehat na hustý krém. BÍLKOVÁ NÁPLŇ - 4 bílky, 280g jemného cukru krystal V páře vyšlehat dotuha bílky s cukrem. SVĚTLÝ KRÉM - 160g smetany na šlehání, 60g bílé čoklády, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce koňaku Smetanu uvést do varu, stáhnout z ohně a vmíchat do ní na malé kousky pokrájenou bílou čokoládu a cukr. Vše důkladně rozmíchat a dát vychladit asi na 4 hodiny. Vychladlou náplň vyšlehat. DO KOŠÍČKŮ: VANILKOVÁ NÁDIVKA - 3 vejce,150g cukru,300ml mléka,250g tuku, 5 lžic hr.mouky,1vanilk.cukr Bílky šlehat nad vodní párou, přidat cukr a vymíchat tuhý sníh. Mléko zahřát, vmíchat žloutky, mouku a směs odstavit, zlehka vmíchat sníh. Po vychladnutí zatřít do směsi tuk s vanilkovým cukrem, nechat vychladit. LANÝŽOVÝ KRÉM - 100ml smetany na šlehání, 50g cukr krupice, 50g medu, 350g bílé čokolády, 200g másla, 2 lžíce bílého rumu Smetanu svařit s cukrem a medem. Do horké směsi přidat nalámanou čokoládu, rum a dobře rozmíchat, aby se čokoláda rozpustila. Při pokojové teplotě nechat za stálého míchání vychladnout. Když začíná směs tuhnout, vyšlehat ji elektrickým robotem a postupně přidávat změklé máslo. Hmotu NESMÍTE dát chladit do chladničky, to by se při šlehání srazila. NÁPLŇ S VAJEČNÝM LIKÉREM - 30ml mléka, 1 vanilkový pudink, 150g cukru krupice, 150g másla, 20g kakaa, 100ml vaječného likéru, 2 lžíce suš.mléka Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařit krém. Za stálého míchání ho nechat vychladnout a pak spojit s vyšlehaným máslem a ochutit kakaem. Do košíčků dát malé množství krému a přidat lžičku vaječného likéru smíchaným se sušeným mlékem, košíčky doplnit krémem a nechat ztuhnout. DO TRUBIČEK: OŘECHOVÁ NÁDIVKA - 180g cukru, 100g lískové oříšky, 50g medu, 200ml mléka, 100ml ořechového likéru, piškotové drobečky, 100g čokoládové polevy Do mléka přidat mleté lískové oříšky, cukr, med a krátce povařit, nechat vychladit. Ochutit likérem a zahustit piškotovými drobečky. PUDINKOVÝ KRÉM - 1 vanilkový pudink, 300ml mléka, 100g cukru moučky, 250g másla, 200g tmavé čokoládové polevy, 50g světlé čokoládové polevy Z pudink. prášku, mléka a cukru připravit hustý pudink, odstavit a nechat za občasného promíchání zchladnout. Pak pudink rozšlehat a se změklým máslem vyšlehat na hladký krém, nechat vychladnout. Ve vodní lázni rozehřát tmavou polevu, potáhnout trubičky a nechat zaschnout. Pak přestříkat světlou polevou a opět nechat zaschnout. Nakonec naplnit krémem.

Komentáře a dotazy…