Nadýchané bochánky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Brambory omyjte, uvařte je ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. V míse připravte z vlažného mléka, cukru a droždí kvásek a nechte ho vzejít. Přidejte změklý tuk, olej, nastrouhané brambory, prosátou mouku a špetku soli. Vypracujte hladké vláčné těsto a nechte je na teplém místě vykynout. Na vymazaný plech dělejte z těsta menší bochánky (asi jako vdolečky) a nechte ještě přibližně 10 minut kynout. Vykynuté bochánky lehce roztlačte prsty, potřete je rozšlehaným vejcem, každý kousek hustě posypejte nemletým mákem a podle chuti také hrubou solí. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních asi 20 minut dozlatova. Podávejte nasladko s marmeládou nebo povidly, případně naslano jako přílohu - třeba k polévkám.

Komentáře a dotazy…