Nadívaný bůček od Katky

Autor receptu: Katty148 (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených
  1. Housku nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli s rajčaty a petrželkou. Mleté maso osolíme, okořeníme a dobře promícháme s vejcem.
  2. Pak zapracujeme housku a rajčatovou směs. Bůček podélně rozřízneme, aby vznikla kapsa. Osolíme ho, naplníme a vložíme do pekáčku. Kůži nařežeme na mřížky.
  3. Do pekáčku s masem přidáme neoloupané stroužky česneku, chilli papričky, citronovou kůru, jalovec, fenykl, badyán. Vše podlijeme vínem a vývarem a dusíme asi 90 min. při 200°C. Maso průběžně přelévejte výpekem. Když je měkké, odklopte ho a dopečte do zlatova.
  4. Dobrou chuť přeje Katka.

Komentáře a dotazy…