Musaka z brambor, lilku a rajčat

Autor receptu: brenda (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Nejprve na cibuli orestuji mleté maso, osolím a přidám pokrájená rajčata, která si spařím a oloupu. Lepší jsou čerstvá. Podusit cca 25 minut. Ke konci přidám 4 stroužky česneku. Cibuli spíše podusím. Mezitím si pokrájím brambory na tenká kolečka. Lilek nakrájím na silnější kola a naskládat na pečící papír, mírně osolim a dát na 10 - 15 minut na nejvyšší stupeň trouby, aby se spekl. Omáčka 1 lžička oleje olivového 1 lžíce mouky Do smetany a do mléka nastrouhám 150 dkg eidamu a to celé zajeji a dopékám tak 10-20 minut těsně před vyndání pekáče. Do zapékací mísy dát na dno brambory, osolit. Na to vrstvu masa a na maso lilek. Pak zase brambory, maso a lilek a končíme bramborami. Hezky to tam namačkat. To celé dát cca na 1 hodinu do trouby na 150 stupňů - dle trouby. Po hodině vytáhnout a celé zalít smetanou a ještě 30 minut dopékat. Můžete pak dát i na 200 stupňů. Nedávat omáčku na začátku. Nemá význam akorát se speče a zhořkne

Komentáře a dotazy…