Medové kornoutky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Mouku prosejeme na vál. Přidáme cukr, zahřátý med, žloutky a mléko. Ochutíme rumem. Vše důkladně propracujte na hladké těsto, které necháme alespoň dvě hodiny v chladničce odpočinout. Odpočaté těsto rozválíme na tenký plát, z kterého vykrajujeme kolečka o průměru 7 cm. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° do světle zlatavé barvy. Ještě teplé stáčíme do kornoutků. Je dobré jich péct nejvíc 5, po vychladnutí nejdou stáčet. Necháme vychladnout a okraj namočíme do čokoládové polevy. Kornoutky naplníme krémem ze salka. Salko vaříme 2 hod. den dopředu a necháme vychladnout. Druhý den zašleháme do másla. Může se přidat uvařený vychladnutý pudink. Krém není tak sladký.

Komentáře a dotazy…