Masové palačinky s anglickou slaninou a oblohou

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Uděláme těsto jako na klasické palačinky. Plecko omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme na malé šajbě. Toto mletí si ještě jednou zopakujeme, docílíme tím jemné koezistence. Nyní svoji sekanou vložíme do těsta na palačinky, zamícháme a projedeme v něm pořádně tyčovým mixérem. Přidáme veškeré koření a dobře všechno promícháme . Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme trošku oleje. Naléváme menší dávky palačinkové směsi a osmažíme s obou stran. Současně na jiné pánvi osmažíme do růžova plátky anglické slaniny. Když máme palačinky usmaženy, dáme jednotlivé porce na talíře. Palačinky složíme na polovičku a každou přikryjeme osmaženým plátkem anglické slaniny. Mají nádhernou masovou chuť a vůni. Obložíme olivami, zeleninou, kečupem a hořčicemi. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…