Masové kuličky do omáčky

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

K masu vmícháme koření a prolisovný česnek. Mrkev nasekáme na jemno a spolu s vejcem, pepřem, solí a slunečnicovými semínky vsypeme k mletému masu a promícháme. Žemli rozkrájíme na drobné kostičky, které pokropíme mlékem a přidáme k masovému základu. Směs rukama důkladně propracujeme v kompaktní hmotu, kterou necháme v misce, překryjeme alobalem nebo poklicí a necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočívat. Z masové hmoty tvarujeme rukama navlhčenýma studenou vodou kuličky. V hlubší pánvi rozpálíme olej a kuličky smažíme na středním ohni asi 10 minut. Potom je vložíme do omáčky a společně ještě 15 minut povaříme.

Komentáře a dotazy…