Masové kuličky do omáček

Autor receptu: Proxi (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Rýži si uvaříme předem, použijeme půl sáčku, takže to může být třeba zbytek z předešlého dne od oběda. Mleté maso tedy smícháme s půl sáčkem rýže, vejcem, kořením, prolisovaným česnekem a strouhankou. Strouhanky dáme tolik, aby se ze směsi dobře formovaly kuličky. Jakmile máme kuličky připravené, vložíme je do pánvičky na rozpálený olej a orestujeme, dokud se kuličky "nezatáhnou" po celém povrchu (asi 10 minut). Poté vyjmeme z pánvičky a dáme stranou na talířek. Kuličky jsou uvnitř syrové, osmahnou se hlavně proto, aby držely tvar. Takto připravené kuličky dáme dovařit buď do rajské, sýrové, nebo boloňské omáčky ke špagetám (jako v oblíbené psí pohádce "Lady a tramp" ;-) )

Komentáře a dotazy…