Maso se sladkokyselou omáčkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Z vajec, mouky, škrobové moučky, špetky soli a lžičky oleje ušleháme řídké těstíčkoa smícháme s vepřovým masem nakrájeným na kostičky, směs po částech, postupně, přidáváme do rozpáleného oleje. Během smažení oddělujeme jednotlivé kousky vidličkou a mícháme, aby byly osmaženy ze všech stran. Hotové maso vyndáme děrovanou lopatkou a dáme na mísu. Příprava omáčky - na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, česnek, na plátky pokrájený čerstvý (nebo máčený suchý) zázvor, zalijeme vývarem. Pak přidáme cukr, ocet, špetku glutasolu a sójovou omáčku s máčeným škrobem. Za stálého míchání povaříme 5-10 minut, až omáčka zhoustne. Maso podáváme s rýží nebo nudlemi přelité sladkokyselou omáčkou.

Komentáře a dotazy…