Marinované artyčoky

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Artyčoky očistíme a omyjeme. Smícháme víno, vodu, olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a rozdrobený bobkový list. Povaříme asi 5 minut a pak do směsi vložíme artyčoky. Na mírném ohni vaříme, dokud artyčoky nezměknou. Pak necháme artyčoky vychladnout, tak jak se vařily. Před podáváním necháme artyčoky takto odstát v lednici. Poté artyčoky vyndáme ze šťávy a naskládáme na talíř. Část šťávy nalijeme přes sítko na ně. Podáváme k masu nebo k rybě.

Komentáře a dotazy…