Mandlové semifreddo

Autor receptu: jana.kucerkova.1 (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených
  1. Mandle zbavíme slupek a vložíme je na plech do předem vyhřáté trouby na 200°C asi na 10 minut. Potom je vyndáme a necháme vychladnout. Vychladlé mandle rozsekáme na jemno.
  2. V míse si vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a bílky. V další míse vyšleháme žloutky s cukrem krupice a můžeme přikápnout kapku mandlového aroma či likéru.
  3. Obě směsi poté velice jemně vmícháme do sebe a přidáme i jemně nasekané mandle. Trošku mandlí si necháme na ozdobení. Takto připravenou směs vlijeme do jakékoliv formy, poté vložíme do mrazničky na minimálně 4 hodiny, aby semifreddo dobře ztuhlo.

Něco navíc:

Před podáváním posypeme zbytkem nasekaných mandlí a můžeme přelít čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…