Mandlové perníčky bezlepkové

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

Na vál postupně přidáváme Promix Uni, prášek do perníku, strouhanou citronovou kůru, jemně nastrouhané mandle, změklé máslo a ohřátý bylinný karamel (nebo med). Všechny suroviny zpracujeme na těsto (pokud je třeba přidáme trochu mléka) Těsto rozválíme na pomoučeném vále asi na 1/2 cm, formičkami vykrájíme jakékoliv tvary, přendáme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme ořechem, mandlí, rozinkou, cukrovým máčkem nebo kandovaným ovocem. Upečeme v předehřáté troubě a po vychladnutí uložíme na chladné místo, kde perníčky necháme alespoň 10 dní rozležet. Tip: místo prášku do perníku můžeme použít 1 lžičku anýzu, 3 hřebíčky, 5 kuliček nového koření, kousek badyánu a 1/2 lžičky skořice. Všechno koření utlučeme v hmoždíři.

Komentáře a dotazy…