Malinový punč

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pokud jsou čerstvé maliny, nechat je asi 10 minut povařit ve 100 ml vody. Zmražené nejprve lehce rozmrazit a dobu zkrátit asi na 3 minuty. Směs osladit (pokud jsou maliny příliš kyselé, přidat cukru o něco víse než je v rozpisu), dochutit čerstvě vymačkanou citronovou štávou, rumem a cca 2-3 hodiny nechat odstát při pokojové teplotě. Pak přilít zbylou vodu, vše znovu za stálého míchání přivést k varu a nápoj nechat chvilku povařit. Horkou směs opatrně propasírovat přes jemné sítko, a rozlít do hrnečků na punč.

Komentáře a dotazy…