Makové mléko

Autor receptu: Trrri (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Mák namočíme přes noc zhruba do litru vody. Ráno by směs měl být našedlá, protože z máku se uvolňuje tuk. Rozmixujeme až má mléčně bílou barvu a přecedíme. Makové mléko je dobré proti překyselení organismu, obsahuje velké množství bílkovin a asi 12 x více vápníku než kravské mléko. Pokud nebojujete s překyselením organismu, můžete si mléko dochutit třeba medem a případně ho rozmixovat ještě s banánem. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…