Losos v citrusové marinádě

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Lososa opláchněte a osušte. Osolte ho, opepřete a dejte do mísy. Potom rybu zalijte pomerančovou šťávou, šťávou z jednoho citronu a dvěma lžícemi olivového oleje. Nádobu s lososem uzavřete alobalem a nechte v chladu alespoň 15 minut marinovat. Potom rybu přendejte do pekáčku a na zbylém oleji pečte při 180 stupních asi 6 až 8 minut. Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte krátce vychladnout a oloupejte. Nakrájejte je na kostky , osolte, opepřete a důkladně promíchejte se šťávou ze zbylého citronu, dijonskou hořčicí, bazalkou a kapary. Lososa rozdělte na talíře a doplňte ochucenými bramborami. Do pekáčku k lososovi můžete přidat i několik cherry rajčátek a pak vše společně upéct.

Komentáře a dotazy…