Linecké šupináči z pohankové mouky

Autor receptu: Alunka (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Z prosáté mouky,změklého tuku,cukru,žloutku,rumu,a nastrouhané kůry z dobře omytého citronu vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přidáme trochu bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Zpracované těsto odložíme do chladna odpočinout. Z vyváleného těsta malou formičkou vykrajujeme rybičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Polovinu tvarů potřeme žloutkem rozšlehaným kondenzovaným mlékem a posypeme mandlovými lupínky. V předehřáté troubě zvolna upečeme. Vychladlé rybičky spojíme marmeládou.

Komentáře a dotazy…