Letní bramborový salát "Espagnola"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pro 2-3 osoby potřebujeme: 1/2 kg nových brambo,100 g černých celých oliv,3 ks sušená rajčata v oleji,5 cherry rajčátek,1 jarní cibulka,sůl, pepř, petrželka Zálivka: 4 lžičky hrubozrnné hořčice Maille,3 lžičky extra panenského olivového oleje Dante Ozdoba: salátové listy Brambory vcelku uvařte doměkka v osolené vodě. Po vychladnutí oloupejte a nakrájejete na širší kolečka. Rajčata sušená nakrájejete na proužky a cherry jen rozpůlte. Cibulku nasekejte. Olivy nechte vcelku. Vhodnou mísu vyložte omytými salátovými listy, rozložte do ní brambory a zbytkem surovin je cik-cak poházejte. Osolte a opepřete. Natrhejte petrželku. Na zálivku smíchete 3 lžíce extra panenského olivového oleje s 3 lžičkami hrubozrnné hořčice, dochuťte solí a připravený salát v míse jím pokapejte a dejte na několik hodin do lednice dobře vychladit. Velmi vhodné jako španělské "tapas", nebo jako rychlá a velmi chutná příloha k jakémukoliv, ale hlavně grilovanému masu.

Komentáře a dotazy…