Kynutý závin s cibulí a mletým masem

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • dle chuti sůl
  • na potření vejce
  • 1sklenice voda
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • 2 lžičky provensálské koření
  • 20 g droždí
  • plnotučná, 100 g hořčice
  • maso kuřecí, 350 g mleté
  • 500 g mouka hladká
  • 180 g rajský protlak
  • 4 ks cibule
  • 5 lžic olej

Droždí rozpustíme ve sklenici vlažné vody a smícháme s prosátou moukou, přidáme olej a sůl a zaděláme těsto, které necháme 30 minut v teple kynout. Mezitím nakrájíme cibule na tenká kolečka, mleté maso osolíme a smícháme s protlakem a hořčicí. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a rozválíme na pomoučeném vále. Každý plát potřeme polovinou masové směsi, posypeme vrstvou cibule, provensálským kořením a mletou paprikou, a zavineme. Záviny přeložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě na 180°C. Ke konci pečení teplotu zvýšíme na 200°C a dopečeme dozlatova. Závin můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Komentáře a dotazy…