Kuřecí řízky, pomalu a dozlatova usmažené, s jemnou marinádou

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Řízky omyjeme, osušíme a přes folii naklepeme. Zakysanou smetanu a jogurt / nebo jen zakysané smetany /smícháme s kořením, bylinkami a olejem. Zamícháme a maso vložíme na noc do této jemné marinády. Další den řízky obalíme v trojobalu. Rozehřejeme troubu a do ní vložíme plech s olejem nebo s pečícím papírem,. Řízky poklademe pěkně vedle sebe na plech. Přidáme překrojenou hlavici palice česneku a necháme odkryté péci dozlatova. / Podáváme s bramborovým salátem z jablek, ředkviček, cherry rajčátek a jogurtu.

Komentáře a dotazy…