Kuřecí maso s lečem

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Kuře zapečené 1 menší kuře, 1 vetší sklenka sterilovaného leča, 50g rajčatového protlaku, 30g másla, 30g oleje, kousek cibule, 4 vejce, 60g strouhaného sýra, sůl Kuře rozstříháme na porce a dusíme na 20g másla doměkka za občasného podlévání vodou. Měkké maso obereme z kostí a vložíme do mělké zapékací misky. na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme protlak, lečo, prohřejeme a dáme na kuřecí maso. Zalijeme vejci, rozšlehanými se solí a posypeme strouhaným sýrem, poklademe kousky másla a krátce zapečeme. Kuře grilované 4 porce grilovaného kuřete, 40g slaniny, 2 cibule, 400g sterilovaného leča, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, česnek, mletý pepř, sůl a 4 čtverce alobalu Porce grilovaného kuřete částečně vykostíme a potřeme směsí mleté papriky, pepře a utřeného česneku. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmažíme, vmícháme lečo s rajčatovým protlakem a podusíme. Část směsi rozdělíme na plátky alobalu, na to dáme porce kuřete, pokryjeme zbylou směsí a alobal uzavřeme. Kuře zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě.

Komentáře a dotazy…