Kuřecí jehly s francouzskou omáčkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na kostky, stejně tak pancettu. Střídavě napichujeme na jehly a přidáme také černé olivy. Olivový olej smícháme s 2 lžičkami Dijonské hořčice, ochutíme solí špetkou bílého pepře. Směsí potřeme připravené špízy a necháme hodinku v chladu. Poté prudce orestujeme na pánvi ze všech stran, přidáme trochu kuřecího vývaru, smetanu a další 2 lžičky hořčice. Pod pokličkou necháme asi 6 minut na mírném plameni vše spojit a dotáhnout. Kuře natáhne chuť pancetty a hořčice a omáčka /salsa/ krásně zhoustne. Není třeba zahušťovat. Případně podle chuti dosolte. Mezitím vložíme do dostatečného množství osolené vody 3 hnízda širokých vaječných semolinových nudlí. "Hnízda" se během varu samozřejmě rozdělí, slouží pro lepší manipulaci s jinak dlouhými nudlemi a také pro pohodlné dávkování na porce. Vařte je max. 5 minut, hlídejte, pokud možno nemíchejte. Jemně vyjměte z vody a okamžitě podávejte! Velmi rychle zchladnou! Pozn.: Název těstovin, z originálu Paglia e Fieno -"Seno a Sláma", je pro jejich barvu (půlka z nich jsou jen krásně žluté a druhá půlka je světle zelená, obarvená špenátem) a tvar který má evokovat otýpky slámy a sena.

Komentáře a dotazy…