Kuřecí játra s jablky a hrachovou kaší

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Hrávh propláchneme, namočíme do studené vody a necháme asi 2 hodiny nabobtnat, pak ho ve stejné vodě uvaříme doměkka. Oloupané brambory také uvaříme doměkka. Uvařený hrách pak rozmixujeme. Brambory rozšťoucháme a přidáme k nim hrách, pak rozpuštěné máslo a po částech vroucí mléko. Vyšleháme kaši, dochutíme solí, muškátovým oříškem a nasekanou bazalkou. Očištěná játra nakrájíme na kousky, omytá jablka zbavíme jádřince a dužinu rozkrájíme na měsíčky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a orestujeme na oleji. Přidáme játra, plátky jablek a společně zprudka opečeme. Vše podlijeme vínem, ještě krátce podusíme a dochutíme solí i pepřem - podáváme s kaší.

Komentáře a dotazy…