Kuřecí gyros

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Prsa naklepeme mezi mikroteny na velmi tenké plátky. Na dno zapékací mísy dáme plátky slaniny, na ní maso, které posypeme kořením, pak slaninu, opět maso. Končíme slaninou, kterou trochu posypeme kořením. Maso obložíme na čtvrtky nakrájenými cibulemi a trochu podlijeme vodou. Mísu dáme do trouby vyhřáté na 220°, pečeme asi 20 minut, pak stáhneme na 180° a ještě deset až dvacet minut dopečeme. Pokud máme možnost, vyndáme celý kus masa na velký talíř a část nakrájíme na velmi tenké plátky - vzniknou tak tenké proužky. Talíř pak dáme doprostřed stolu, aby si stolovníci mohli odebírat. Servírujeme k pita chlebu nebo s rozmarýnovými brambory a tzatziky nebo okurkovým salátem.

Komentáře a dotazy…