Kuře na tymiánu a pomerančích

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Naporcované kuře osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na másle s olejem. Pak jej okořeníme tymiánem a dáme péci do trouby - půl hodiny naplno, pak stáhneme na 180°C. Ze dvou pomerančů vytlačíme šťávu a ke konci pečení ji přidáme do vypečené šťávy spolu s půl lžičkou strouhané pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a na talíři jím ozdobíme porce kuřete. Podáváme s rýží. Tip: - před koncem pečení je možno posypat kuře dvěma lžícemi hrubě pokrájených vlašských ořechů nebo mandlí.

Komentáře a dotazy…