Kuře na paprice s rýží

Autor receptu: Ice (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

• V hrnci na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostky nakrájená kuřecí prsíčka. Maso osmahneme "do běla" tak, aby bylo ze všech stran udělané. Poté zasypeme 1 lžící mleté sladké papriky, zamícháme a ihned zalijeme 800 ml teplé vody aby se nám maso nepřichytilo. Vaříme přibližně 30 minut dokud není maso úplně měkoučké. • Mezitím si do hrnečku připravíme zahušťovací směs. 200 ml smetany smícháme se lžící polohrubé mouky a 2 lžícemi mleté sladké papriky mícháme tak dlouho, dokud je směs bez hrudek. • Když je maso měkké stáhneme hrnec z plotýnky aby se omáčka přestala vařit. Poté za stálého míchání přilijeme zahušťovací směs a znovu pomalu přivedeme k varu. Teď už jen stačí 5 minut povařit a je hotovo! • Jako přílohu doporučuji rýži, ale hodí se i houskový knedlík :)

Komentáře a dotazy…