Kuře babičky z krkonoš s bramborovými noky

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Kuře nasolíme a okmínujeme.Uzené maso nakrájíme na kousky a orestujeme asi 5 minut na oleji.Jakmile pustí šťávu,přidáme okapané červené zelí,jěště několik minut dusíme a pak necháme vychladnout.Touto směsí naplníme kuře,uzavřeme otvor a v pekáčku s kouskem másla upečeme doměkka za občasného podlévání šťávou.Kuře rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky. Noky:Uvařené oloupané brambory rozmačkáme,přidáme vejce,sůl a vmícháme polohrubou mouku.Vypracujeme těsto,ze kterého vykrajujeme lžící noky,které vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 15 minut.

Komentáře a dotazy…