Krůtí se špenátem a meruňkami

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Krůtí stehno očistěte, vykostěte a rozklepejte je přes mikrotenovou fólii na tenký plát. Naklepané maso osolte a opepřete. Čerstvý sýr promíchejte s nahrubo nasekanými bylinkami a potřete jím plát masa. Pak ho poklaďte čerstvými listy špenátu a sušenými meruňkami. Maso opatrně sviňte a převažte provázkem. Do pekáčku nalijte olej a na něj vložte krůtí roládu. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních přibližně 45 minut. Měkkou roládu vyjměte, odstraňte provázek a uložte ji v teple. Šťávu si vyduste na tuk, přilijte solamyl rozmíchaný v troše vody a promíchejte. Podle potřeby přilijte vlažnou vodu a ještě alespoň 10 minut provařte. Roládu rozkrájejte na tenké plátky a v omáčce už je jen prohřejte.

Komentáře a dotazy…