Krevety v rosolu

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Želatinu namočíme do několika lžic vody a necháme nabobtnat. Ve vodě (část vody můžeme nahradit nálevem z feferonek), svaříme koření a bujonovou kostku, scedíme a dochutíme citronovou šťávou nebo octem, solí a cukrem. Do teplého roztoku (max.60°) dáme nabobtnalou želatinu a mícháme ji do rozpuštění. Rozmrazené krevety opláchneme v teplé vodě, papriku pokrájíme na nudličky, feferonky na kousky. Do malých formiček nalijeme trochu rosolu a necháme částečně zchladnout. Na něj položíme kousek feferonky, papriku a krevetu. Posypeme nahrubo mletým pepřem a zalijeme rosolem, dáme do chladu. Z toastového chleba vykrájíme kolečka a vyklopíme na ně rosol.

Komentáře a dotazy…