Kremeše

Autor receptu: (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
34× přidáno do oblíbených

Celé pečení si ulehčíme rozváleným listovým těstem. Nejprve si vybalíme jeden plát a ten dáme upéct do trouby, pěkně dozlatova. Před vložením do trouby ho propícháme na několika místech vidličkou, aby se moc nenafukoval. Ihned upečeme druhý plát, ten ale před pečením nakrájíme na čtverečky, velké tak, jak chceme velké kremeše. Opět propícháme vidličkou. Připravíme si vanilkový krém. Většinu mléka vylijeme do hrnce, přisypeme cukr a dáme vařit. Občas promícháme. V troše mléka (asi 150–200 ml) rozmícháme oba vanilkové pudinky, mouku a vanilkový extrakt. Až mléko v hrnci začne vřít, zašleháme do něj zbytek mléka s pudinkovým práškem. Mícháme velice intenzivně, až do zhoustnutí. Za občasného promíchání necháme úplně vychladnout. Kdo chce, může v téhle fázi přidat ještě trochu rumu. Vyšleháme si změklé máslo, do kterého po trochách zašleháváme vychladlý pudink. Krém rovnoměrně rozetřeme na spodní plát upečeného listového těsta, ten, který jsme pekli první a v kuse. Ve vychlazené smetaně ke šlehání rozmícháme ztužovač a ušleháme na tuhou šlehačku. Tu rozetřeme na vrstvu vanilkového krému. Přikryjeme druhým plátem listového těsta, pokrájeným na čtverečky. Posypeme moučkovým cukrem, necháme pár hodin vychladit a podáváme.

Komentáře a dotazy…