Klasický španělský ptáček

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Roštěnou omyjte, jemně naklepejte, lehce osolte a pomažte dijonskou hořčicí z jedné strany. Párek rozkrojte podélně a poté na šířku, vzniknou čtyři menší plátky, okurku překrojte. Vejce natvrdo rozkrájejte na čtvrtky, půlku cibule na kroužky. Na plátek masa s hořčicí položte kousek párku, čtvrtku vajíčka, trochu cibulky, špalíček slaniny a půlku okurky. Zarolujte do závitku a převažte nití, nejlépe z jedné strany na druhou. V kastrolu osmahněte na másle nakrájenou cibulku, kostičky slaniny a ptáčky z obou stran. Zpevní se a zůstanou šťavnaté. Zalijte vývarem zhruba do poloviny výšky ptáčků. Opepřete a duste na mírném plameni kolem 45 minut (záleží na velikosti závitků). Občas je obraťte a podlijte. Jsou-li ptáčci měkcí, vyndejte je a omáčku zahustěte lžící mouky a povařte s lžící hořčice. Dle chuti můžete osolit a opepřit. Servírujte s rýží či bramborami. PS: Na fotografii je z vepřového masa !

Komentáře a dotazy…