Kapr po venkovsku

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Porce kapra nejprve očistěte, osolte, obalte v mouce a opečte na polovině rozehřátého oleje. Rybu okořeňte polovinou kmínu a posypejte šalvějí. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky, česnek nasekejte nadrobno a nechte zesklovatět na zbylém oleji. Přidejte polovinu másla a nechte rozpustit. Brambory nakrájejte na plátky a dejte je do pekáčku. Osolte je, okmínujte a poklaďte porcemi kapra. Podlijte trochou vody a přiklopte. Pečte při 200 stupních asi 20 minut. Pak odklopte, na rybu dejte zbylé máslo a pečte ještě asi 10 minut. Hotového kapra posypejte petrželkou, ozdobte citronem a podávejte.

Komentáře a dotazy…