Kapr pečený na zelenině podle Jeníka

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Porce kapra zbavené šupin,omyjeme a na 1/4 hodiny vložíme do osoleného mléka.Každou porci potom osušíme,osolíme,pokmínujeme a vlžíme do máslem vymazaného pekáčku.Zeleninu očistíme,omyjeme,nakrájíme na nudličky,cibuli na kolečka a česnek rozsekáme.Všechnu zeleninu navrstvíme na porce kapra mírně podlijeme vodou a přidáme vegetu.Dáme do vyhřáté trouby,přiklopíme poklicí a při 210 stupních pečeme 10 minut.Potom poklici sundáme,přidáme sušený česnek a mletou sladkou papriku a pečeme dalších 20 minut.Během pečení kapra jednou obrátíme,podlijeme ho vypečenou šťávou.Před koncem pečení potřeme každou porci máslem.Upečeného kapra zdobíme na talířích plátky citronu a petrželkou.

Komentáře a dotazy…