Kantonské hovězí kostky

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Omáčka: 2 polévkové lžíce vody, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce sherry, 1 polévková lžíce cukru, 2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky mouky smíchané s 1 polévkovou lžící vody, špetka pepře a glutasolu (vegety), olej na smažení. Příprava Maso nakrájíme na malé kousky, posolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Cibuli rozkrájíme na plátky a celer na kostičky. Namícháme přísady do omáčky. Dobře rozehřejeme olej a ponoříme do něj maso, aby změnilo barvu (nejméně na 20 vteřin). Na druhé pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opékáme na prudkém ohni cibulku a celer (asi 1 minutu), zalijeme připravenou omáčkou, zamícháme a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme okapané maso, zamícháme a podáváme.

Komentáře a dotazy…