Kachní prsa na pomerančích a červeném víně

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených
  1. Kachní prsa omyjeme a kůži nařízneme. Osolíme a opepříme.
  2. Smícháme víno a pomerančovou šťávu s kolečky pomeranče. Do této směsi prsa naložíme nejlépe přes noc.
  3. Druhý den prsa osušíme papírovou utěrkou a osmažíme je na trošince oleje kůží dolů asi 5 minut. Z druhé strany opékáme další 4 minuty.
  4. Dáme do pekáčku, přidáme pomerančovou marinádu zakryjeme a pečeme 6 minut na 200 °C.
  5. Výpek z pekáčku nalijeme do pánve, na které jsme prsa opékali a necháme na plotně vyvařit vodu. Poté odstavíme, vmícháme kousek másla a získáme tak krémovitou omáčku.
  6. Kachní prsa podáváme například s bramborovou kaší přelité omáčkou.

Komentáře a dotazy…