Kachna s vinným zelím

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Kachnu očistíme,osolíme, okmínujeme. Vložíme jí na pekáč prsíčky dolů,podlijeme vodou a pečeme za občasného podlévání a přelévání a obracení dozlatova.Mezitím si připravíme zelí-v kastrolu rozehřejeme sádlo, vhodíme pokrájenou cibuli a osmahneme ji.Přidáme nakrájené zelí a ochutíme solí,kmínem, octem,vínem a cukrem. Zelí krátce povaříme,přidáme jemně nastrouhaný brambor a za stálého míchání ještě povaříme .Brambor se vaří asi pět minut rozvaří a zelí zahustí. Upečenou kachnu vyjmeme z výpeku, výpek slijeme a svaříme. Podáváme s knedlíky.

Komentáře a dotazy…