Kachna dušená v červeném zelí

Autor receptu: hana.molcarova (169 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1200 g červené zelí
  • 20 g mouka hladká
  • 50 g sádlo
  • 1 ks cibule
  • 1 ks jablko
  • 1 ks kachní

Kachnu si očistíme a naporcujeme na porceopečeme ji po všech stranách na rozehřátém sádle. Poté kachnu osolíme podlijeme vodou a dusíme doměkka. Část sádla slijeme přidáme cibuli a na nudličky nakrájené zelí a dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby podlíváme . Až je kachna pečená vyjmeme ji a dáme do teplého místa. Do zelí přidáme nastrouhané jablko zaprášíme moukou a necháme podusit. Potom zamícháme okyselíme a prováříme. Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…